Opis produktu
Przez ponad 6 tygodni w kadzi macerowany jest sok i skórki z mandarynek. Osobnej maceracji poddawany jest rozdrobniony korzeń imbiru. Następnie na kolejne 3 tygodnie maceraty są łączone. W tym czasie Mandarin Ginger uzyskuje swój niezwykły smak i aromat. Przed rozlewem do kwadratowych butelek likier podawany jest filtracji.
Likier Mandarin Ginger w smaku to harmonia owoców, rodzynek, wanilii. Balans między słodyczą i lekką kwasowością. Finisz nietuzinkowy. Wyczuwalne ciasto owocowe, rodzynki, cytryna, wanilia, imbir. Mandrin Ginger to obowiązkowa pozycja dla miłośników likierów.
W 2021 roku dzięki zaangażowaniu dwóch pasjonatów historii: Bartosza Paluszkiewicza, twórcy restauracji, barów i kawiarni nawiązujących do przedwojennych tradycji oraz Przemysława Urbanowicza – antykwariusza i prawnuka Jana Urbanowicza a także dwóch doświadczonych managerów: Marcina Parzyszka i Sebastiena Jedreja, powstała PROBIERNA URBANOWICZ, której głównym celem była reaktywacja alkoholi Jana Urbanowicza. W marcu tego roku otwarto PROBIERNIĘ URBANOWICZ w Warszawskim Centrum Praskim Koneser. To jedyny w Warszawie specjalistyczny sklep z wyłącznie polskimi alkoholami.